Parc Aventura „Escapada”


ADI Monteoru a deschis primul parc de aventura din judetul Buzau la iesirea din statiunea Sarata Monteoru. Este vorba despre Parcul de Aventura „Escapada” in Sarata Monteoru, intins pe 1 hectar de padure, unde veti gasi:escapada-parc-aventura-buzau-logo-trsp

  • tiroliene
  • butuci suspendaţi
  • platforme
  • poduri
  • scări

toate interconectate intre copaci, in mai multe trasee cu diferite grade de dificultate, instalate in natura oferind o modalitate de petrecere a timpului liber atat placuta cat si sanatoasa, prin joaca, entuziasm, aventura si adrenalina.

adi-monteoru-parc-aventura-buzau

Incadrarea parcului de aventura „Escapada” in mediul forsetier de la iesirea din statiunea Sarata Monteoru este perfecta, atat din punct de vedere auditiv cat si estetic – vizual, departe de poluarile fonice si estetice produse de alte activitati de relaxare specifice turismului.

Parcul de aventura respecta cerintele  ultimelor standarde europene in materie de securitate, constructie si exploatare si anume:
Structuri pentru sport si activitati recreationale. Trasee cu cabluri la inaltime

EN-15567-1 : Cerinte constructive si de securitate
EN-15567-2 : Cerinte operationale

Cele patru trasee de dificultati diferite constau fiecare dintr-o serie de “jocuri” suspendate si perfect integrate in mediul natural.

Traseul Mov „Escapada” (Mov 1 + Mov 2)

Traseele Mov 1 si Mov 2, ambele cu cate 12, respectiv 13 elemente, se adreseaza in general copiilor de la 4 – 8 ani si incepatorilor. Parcurgerea acestui traseu este permisa numai persoanelor cu inaltimea minima de 108 cm si varsta de minim 4 ani. Fiecare participant trebuie sa achite un bilet in valoare de 20 lei pentru accesul pe acest traseu. El va primi echipament complet si instructaj obligatoriu. Participantii au 120 de minute la dispozitie pentru parcurgerea traseului – cei mai rapizi sunt liberi sa il parcurga de mai multe ori, atat timp cat se incadreaza in timpul alocat.

Traseul Galben „Escapada” (Galben 1 + Galben 2)

Traseele Galben 1 si Galben 2 cuprind cate 12 si 13 elemente de o dificultate mica spre medie. Se adreseaza copiilor cu varsta de minim 8 ani si incepatorilor, desi si avansatii pot parcurge aceste trasee cu maxim de distractie. Parcurgerea acestui traseu este permisa numai persoanelor cu inaltimea minima de 140 cm si varsta de minim 8 ani. Fiecare participant trebuie sa achite un bilet in valoare de 25 lei pentru accesul pe acest traseu. El va primi echipament complet si instructaj obligatoriu. Participantii au 120 de minute la dispozitie pentru parcurgerea traseului – cei mai rapizi sunt liberi sa il parcurga de mai multe ori, atat timp cat se incadreaza in timpul alocat.

Traseul Albastru „Escapada”

Parcurgerea acestui traseu este permisa numai persoanelor cu inaltimea minima de 155 cm si varsta de minim 14 ani. Fiecare participant trebuie sa achite un bilet in valoare de 30 lei pentru accesul pe acest traseu. El va primi echipament complet si instructaj obligatoriu. Participantii au 120 de minute la dispozitie pentru parcurgerea traseului – cei mai rapizi sunt liberi sa il parcurga de mai multe ori, atat timp cat se incadreaza in timpul alocat.

Traseul Verde „Escapada”

Parcurgerea acestui traseu este permisa numai persoanelor cu inaltimea minima de 155 cm si varsta de minim 14 ani. Fiecare participant trebuie sa achite un bilet in valoare de 30 lei pentru accesul pe acest traseu. El va primi echipament complet si instructaj obligatoriu. Participantii au 120 de minute la dispozitie pentru parcurgerea traseului – cei mai rapizi sunt liberi sa il parcurga de mai multe ori, atat timp cat se incadreaza in timpul alocat.

Platformele, cablurile si in general traseele ofera oportunitatea trecerii la diferite inaltime de la un copac la altul, in conditii de totala siguranta, prin intermediul oferit de cablurile de asigurare si echipamentelor profesionale puse la dispozitie.

Siguranta in primul rand la Parcul de Aventura „Escapada” din Sarata Monteoru

Obligatoriu toti participantii urmeaza un instructaj in care invata sa utilizeze echipamentul de protectie (carabine, hamuri , casca etc) si modul in care trebuie sa se asigure pe toata lungimea traseului, printr-un cursul de pregătire intensivă, cu durata de 15 minute, asigurindu-i totodata ca operatorii de la sol sunt gata să intervină ori de câte ori vreun turist are nevoie de ajutor.

Suplimentar, traseele pentru copii folosesc ansamblu de siguranta (linia vietii) continuu, ce nu permite in nici un moment decuplarea accidentala de catre copil a cablului de siguranta. Aceleasi trasee, pentru copii, se afla la o inaltime redusa, in asa fel incat si parintii pot urmari si asista copiii pe parcus.

Toate activităţile organizate în cadrul parcului „Escapada” se fac sub stricta  îndrumare şi atenta observaţie a unui personal special pregătit. Toate echipamentele necesare sunt asigurate de organizatori, sunt de cea mai bună calitate, produse de mărci consacrate în domeniu, şi sunt periodic verificate şi testate.

Citeste regulamentul „Escapada” Buzau – Sarata Monteoru